Izumi Koichiron vierailu ja Yabusame-näytös Helsingissä 2014

Vuonna 2014 Kansai Japan-Finland Society (KJFS), jonka puheenjohtajana toimii Daisosho Hounsai, Urasenke teekoulukunnan15. suurmestari., vietti 35-vuotisjuhlia järjestämällä harvinaisen Yabusame-tapahtuman, jossa voi nähtiin perinteistä jousiammuntaa ratsain sekä erilaisia Chado-teetapahtumia Helsingissä. Samassa yhteydessä Suomen Urasenke Tankokai ry juhli 25-vuotista taivaltaan, joka tuli täyteen 2012 ja 10-vuotta täyttävää Suomenlinnan UNESCO:n maailmanperintökohteessa sijaitsevaa teehuone Tokuyuania. Kunniavieraaksemme, edustamaan Daisosho Hounsaita, saapui hänen pojanpoikansa Izumi Koichiron Urasenkesta, Kiotosta.

 

Yabusamea edeltävänä päivänä KJFS järjesti Omatoshiki-seremoninan Suomenlinnassa. Suomessa käynyt koulukunta on Ogasawara ja seremonia on säilynyt shogunin Minamono Yoritomon samuraihallinnon perustamisesta lähtien. Seremonia suoritettiin ilman hevosia. Seremonian yhteydessä Tenalji von Fersenissä oli teetarjoilu yleisölle ja Tokuyuaniin oli mahdollista tutustua. Illalla järjestettiin KJFS:n 35-vuotisjuhlaillallinen Walhallassa.

 

Yabusame-jousiammuntaseremonia hevosten selästä pidettiin sunnuntaina 1.6. Laakson ratsastuskentällä Helsingissä. Perinteisiin samuraiasuihin pukeutuneet jousiampujat laukkasivat radalla, jolla oli kolme maalia, joihin he yrittivät osua. Perinteinen samuraitaistelulaji on peräisin Kamakura-kaudelta (1100-1200-luvulta).

 

 

Illalla oli Suomen Urasenke Tankokai ry:n 25-vuotisjuhlaillallinen. Juhla-chakai pidettiin seuraavana päivänä Teehuone Tokuyuanissa.

Viimeisenä epävirallisena tapahtumana 3.6. teenharrastajat suomesta ja ulkomailta tekivät kesäretken suomalaiselle kesämökille chabakojen eli teehuoneen ulkopuolella käytettävien matkaateelaatikoiden kanssa. Ohjelmaan kuului myös suomalaista ruokaa ja saunomismahdollisuus.