Midorikai

Japanissa toimiva Japani-Suomi ystävyysyhdistys Kansai Japan-Finland Society on vuodesta 1988 lähtien tarjonnut suomalaisille mahdollisuuden opiskella vuoden stipendillä chadōta Kiotossa,  Urasenke Gakuen Chadō Senmon Gakkō -oppilaitoksessa ulkomaalaisille tarkoitetussa Midorikai opinto-ohjelmassa . Stipendi kattaa opetuksen lisäksi päivittäiset elinkustannukset, asumisen koulun omassa asuntolassa sekä lennot Suomesta Japaniin. Stipendi on osoitettu syyskuussa alkavalle kurssille, joka kestää seuraavan vuoden heinäkuulle. Syksyllä alkavaan koulutukseen hakuaika on saman vuoden helmikuusta maaliskuun loppuun.

Midorikai-ohjelma on suunniteltu ulkomaalaisille japanilaisen teetaiteen harrastajille, joilla on kokemusta teen opiskelusta kotimaassaan tai syvä kiinnostus japanilaista perinteistä teekulttuuria kohtaan. Kurssin tavoitteena on kouluttaa ulkomaalaisia japanilaisen teetaiteen harrastajia, jotka pystyvät valmistuttuaan jakamaan tietotaitoaan kanssaharrastajilleen Japanin ulkopuolella. Oppilaat opiskelevat täysipäiväisesti Urasenke Gakuen -sisäoppilaitoksessa kurssilla, joka sisältää sekä luento-opetusta että käytännön harjoittelua teehuoneissa. Luennoilla ja harjoituksissa on läsnäolopakko ja tiukan aikataulun johdosta oppilaiden kannattaa varautua pitkiin opiskelupäiviin etenkin silloin, jos aikaisempaa kokemusta japanilaisesta teetaiteesta ei ole. Käytännön harjoittelu tapahtuu polvi-istunnassa tatamimatolla, joten olisi suositeltavaa, että hakijalla ei ole istumista hankaloittavia terveydellisiä esteitä. Japanin kielitaidosta on hyötyä opinnoissa, vaikka se ei ole pääsyvaatimuksena. Opinnot itsessään eivät sisällä japanin kielen opintoja.

Koronan vuoksi Midorikai-hakua on lykätty toistaiseksi. Ilmoitamme tällä sivulla, kun haku on taas auki. Hakemukset käsittelee ensin Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistyksen hallitus ja hakijoille ilmoitetaan Kiotoon lähetettävästä hakemuksesta. On mahdollista, että Kiotoon lähetetään useampi hakemus. Hakijat kirjoittavat 1000 sanan esseen sekä täyttävät hakemuslomakkeen. Kiotoon lähetettäviin hakemuksiin tarvitaan lisäksi liitteiksi lääkärintodistus, suosituskirje sekä valokuvat hakijasta. Varsinaisen opiskelupaikan myöntää Urasenke Gakuen Chado Professional College (Urasenke Gakuen Chadō Senmon Gakkō).

Suomessa hakua Midorikai-ohjelmaan koordinoi Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry. Lisätietoja sekä hakulomakkeen ja -ohjeet voi pyytää yhdistyksellä sähköpostitse osoitteesta yumi[ät]urasenke.fi

Midorikai Scholarships