Midorikai

Haku kevään 2025 Midorikai-opinto-ohjelmaan käynnissä 30.6.2024 asti

Japanissa toimiva Japani-Suomi ystävyysyhdistys Kansai Japan-Finland Society on vuodesta 1988 lähtien tarjonnut suomalaisille mahdollisuuden opiskella vuoden stipendillä chadōta Kiotossa,  Urasenke Gakuen Chadō Senmon Gakkō -oppilaitoksessa ulkomaalaisille tarkoitetussa Midorikai opinto-ohjelmassa . Stipendi kattaa vuoden opetuksen, yhden kimonon ja lennot Suomesta Japaniin. Stipendi on osoitettu huhtikuussa alkavalle kurssille, joka kestää seuraavan vuoden maaliskuulle. Suomessa Midorikai-ohjelman hakua koordinoi Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry. Lisätietoja sekä hakulomakkeen ja -ohjeet voi pyytää yhdistykseltä sähköpostitse osoitteesta yumi@urasenke.fi. Huhtikuussa 2025 alkavan kurssin haku on nyt käynnissä. Hakemukset tulee toimittaa yhdistykselle sähköpostilla 30.6.2024 mennessä.

Hakemukseen tarvitaan seuraavat osat:

  1. Hakulomake (pyydetään yhdistykseltä)
  2. Englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi sairaushistoria ja lääkärin todistus hakijan terveydentilasta
  3. Yksityiskohtainen englanninkielinen CV 
  4. Englanninkielinen 1000 sanan essee, jossa hakija kertoo omasta soveltuvuudestaan ja halustaan edistää chadōn tuntemusta Japanin ulkopuolella sekä tähän liittyvistä suunnitelmistaan ja tavoitteistaan
  5. Pledge and guarantee form täytettynä pledge-osalta (lomake pyydetään yhdistykseltä)
  6. Lista hakijan osallistumista tapahtumista chadōn edistämiseksi (teetilaisuudet, näytökset, luennot)
  7. Neljä valokuvaa 4x3cm

Hakemukset käsittelee ensin Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistyksen hallitus. Hallituksen valitsemilta hakijoilta pyydetään hakudokumentit paperisena ja yhdistys toimittaa ne eteenpäin Kiotoon. On mahdollista, että Kiotoon lähetetään useampi hakemus. Varsinaisen opiskelupaikan myöntää Urasenke Gakuen Chado Professional College (Urasenke Gakuen Chadō Senmon Gakkō).

Midorikai-ohjelma on suunniteltu ulkomaalaisille japanilaisen teetaiteen harrastajille, joilla on kokemusta teen opiskelusta kotimaassaan tai syvä kiinnostus japanilaista perinteistä teekulttuuria kohtaan. Kurssin tavoitteena on kouluttaa ulkomaalaisia japanilaisen teetaiteen harrastajia, jotka pystyvät valmistuttuaan jakamaan tietotaitoaan kanssaharrastajilleen Japanin ulkopuolella. Oppilaat opiskelevat täysipäiväisesti Urasenke Gakuen -sisäoppilaitoksessa kurssilla, joka sisältää sekä luento-opetusta että käytännön harjoittelua teehuoneissa. Luennoilla ja harjoituksissa on läsnäolopakko ja tiukan aikataulun johdosta oppilaiden kannattaa varautua pitkiin opiskelupäiviin etenkin silloin, jos aikaisempaa kokemusta japanilaisesta teetaiteesta ei ole. Käytännön harjoittelu tapahtuu polvi-istunnassa tatamimatolla, joten olisi suositeltavaa, että hakijalla ei ole istumista hankaloittavia terveydellisiä esteitä. Japanin kielitaidosta on hyötyä opinnoissa, vaikka se ei ole pääsyvaatimuksena. Opinnot itsessään eivät sisällä japanin kielen opintoja.