Alkeiskurssi

Teetaiteen alkeiskurssi teehuone Tokuyūanissa pyritään järjestämään noin puolen vuoden välein, keväällä ja syksyllä. Kurssin aikana opiskellaan chadōn perusteita: vieraan roolia, teehuoneessa liikkumista ja yksinkertaista tapaa valmistaa matcha-tee tarjottimella (bonryaku). Alkeiskurssin jälkeen on mahdollista jatkaa teeopintoja sunnuntaisin alkeis- ja jatkotason ryhmässä.

Tiedotamme tällä sivulla seuraavan alkeiskurssin aikataulusta, kun se varmistuu. Kurssin suosion vuoksi käytössä on myös jonotuslista, jolle voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostin osoitteeseen paasihteeri (ät) urasenke.fi.

Huom! Teetaidetta opiskellaan tatami-matolla polvillaan istuen. Jos sinulla on jalkavaivoja tai istuminen on muuten hankalaa, kannattaa osallistumista harkita. Lisätietoja saa tarvittaessa pääsihteeriltä.

Suosittelemme kurssilaisille mukavaa mutta asiallista vaatetusta, jossa on helppo istua polvi-istunnassa (yli polven ulottuva hame tai väljät housut). Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni (hiukset eivät saa ulottua olkapäiden alapuolelle) ja kellot ja korut on jätettävä teehuoneen ulkopuolelle. Ei huulipunaa, vahvaa meikkiä eikä voimakkaita hajusteita. Teehuoneessa käytetään puhtaita valkoisia sukkia.