Yhdistys

Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry on kulttuuriyhdistys, joka edistää chadōn, “teen tien”, tuntemusta Suomessa. Yhdistys on yksi Urasenke-koulukunnan ulkomailla toimivista sisaryhdistyksistä.

Yhdistys perustettiin vuonna 1987 Turussa, ja rekisteröitiin vuonna 2000 Helsingissä. Samalla yhdistykselle myönnettiin virallinen alajaoston status.

Yhdistys järjestää chadōn opetusta Suomenlinnan Tokuyūan-teehuoneella sekä Tampereella. Yhdistys järjestää myös muuta toimintaa: avoimien ovien päiviä ja eri vuodenaikoina vaihtuvia teetilaisuuksia, jotka ovat kaikille avoimia. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Näet tulevat tapahtumat tapahtumakalenterista.

Vaikka chadō onkin perinteinen japanilainen kulttuurimuoto, on sen harjoittaminen levinnyt eri puolille maailmaa 50-luvulta lähtien ja paikallistunut. Tämä tulee esille muun muassa suomalaisen perinteen, tapojen, tunnelmien ja esineistön hienovaraisessa liittämisessä osaksi chadōn käytäntöä Suomessa.

Jäsenet voivat osallistua muita edullisemmin yhdistyksen teetilaisuuksiin. Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan nettisivuilla, Facebookissa ja yhdistyksen jäsenille lähetettävällä uutiskirjeellä. Teehuone Tokuyūanin tilaisuuksista tiedotetaan Facebookissa  ja Tampereen opintopiirillä on oma Instagram-tili.