Urasenke

Chadōn harjoittajat sitoutuvat perinteisesti yhden koulukunnan oppiin. Koulukuntien välillä on eroja niin tyylissä kuin käytännön toiminnassa. Urasenke on Japanin suurin teekoulukunta ja sen keskuspaikka on Kiotossa. Koulukunnalla on myös eniten harrastajia Japanin ulkopuolella. Koulukuntaa johtaa nykyään Suurmestari (Iemoto) Zabōsai Sōshitsu Sen XVI (1956-). Urasenken perinteen mukaisesti hänelle myönnettiin vuonna 1982 buddhalainen arvonimi, Zabōsai Genmoku Sōshi Koji. Zabōsai Sen Sōshitsu  XVI ehti työskennellä isänsä Hounsai Sōshitsu Sen XV:n (1923-) rinnalla ja apuna yli kaksikymmentä vuotta ennen siirtymistään koulukunnan johtoon. 

Hounsai Sōshitsu Sen XV on eläköitymisestään huolimatta edelleen aktiivinen ja omistaa merkittävän osan ajastaan chadōn tunnettuuden lisäämiselle Japanin ulkopuolella. Hän on vieraillut Suomessa kolme kertaa, vuosina 2004, 2009 ja 2019. Vuonna 2012 Hounsai Sōshitsu Sen XV valittiin Unescon hyvän tahdon lähettilääksi. 

Urasenke-koulukunnalla on Kiotossa oma yksityinen chadō-oppilaitos Urasenke Gakuen Chadō Senmongakkō, jossa on jo vuodesta 1970 opiskellut ulkomaalaisia opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Kansainvälinen toiminta on organisoitu Chadō Urasenke Tankōkai-säätiön alaisuuteen, joka harjoittaa vilkasta koulutus-, tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä japanin että englannin kielillä.

Kioton Urasenken verkkosivut:
http://www.urasenke.or.jp/ (japaniksi)
http://www.urasenke.or.jp/texte/ (englanniksi)