Hōunsai Daisōshōn vierailu 2019

Vuosi 2019 oli Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisen satavuotisjuhlavuosi. Chadōn opiskelijoille juhlavuoden kohokohta oli Urasenken edellisen suurmestarin, 15. iemoton Genshitsu Senin, Hōunsai Daisōshōn vierailu Helsinkiin lokakuussa. Samalla juhlistettiin myös Kansain Japani-Suomi yhdistyksen (Kansai Japan-Finland Society) 40-vuotisjuhlaa sekä Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistyksen 30-vuotisjuhlaa. Edellisen kerran Daisōshō vieraili Suomessa kymmenen vuotta aiemmin, vuonna 2009 ja vuonna 2004 hän osallistui teehuone Tokuyūanin avajaisiin.

Aleksanterin teatterissa Helsingissä järjestettiin suurelle yleisölle chadō-tapahtuma 11.10.2019. Ensimmäistä kertaa Suomessa oli mahdollista myös päästä kokemaan kencha-shiki, teeseremonia, jossa Daisōshō uhrasi maljallisen teetä Suomen ja Japanin lippujen edessä ja rukoili rauhan puolesta.

Kenchan jälkeen Daisōshō tarjosi lavalla koichaa (paksua teetä) kunniavieraille. Väliajan jälkeen hän piti luennon, ja lavalla esitettiin teenäytös. Noin 50 Suomen yhdistyksen ja muissa maissa toimivien Tankōkai-yhdistysten jäsentä opastivat vieraita teatterin aulassa ja tarjosivat teetä sekä makeisia toisen kerroksen lämpiössä.

Lauantaina 12.10. noin sadalle kutsuvieraalle pidettiin kaksi teetilaisuutta Suomenlinnassa. Suomen yhdistys järjesti teetilaisuuden teehuone Tokuyūanissa ja Urasenke Midorikai Alumni Association -alumniyhdistyksen (UMAA) ulkomaalaiset jäsenet tarjosivat teetä Suomenlinnan Ruutikellarissa.

Varsinaisen tapahtuman jälkeen teeopiskelijoilla oli vielä ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osallistumaan kaksipäiväiseen kōshūkai-intensiiviseminaariin.