Midorikai-stipendi chadōn opiskeluun Kiotossa

Haku käynnissä elokuun loppuun asti ja haettava lukukausi alkaa huhtikuussa 2021

Koronan vuoksi vuoden 2020 Midorikai-hakua on lykätty. Uusi hakuaika on elokuussa 2020 (31.8.2020 mennessä) ja opiskelu Kiotossa alkaa huhtikuussa 2021. Hakemukset käsittelee ensin Suomen Urasenken hallitus ja hakijoille ilmoitetaan Kiotoon lähetettävästä hakemuksesta viimeistään 1.10. On mahdollista, että Kiotoon lähetetään useampi hakemus. Elokuun loppuun mennessä hakijat kirjoittavat 1000 sanan esseen sekä täyttävät hakemuslomakkeen. Kiotoon lähetettäviin hakemuksiin tarvitaan lisäksi liitteiksi lääkärintodistus, suosituskirje sekä valokuvat hakijasta ja ne tulee toimittaa 14.10. mennessä. Varsinaisen opiskelupaikan myöntää Urasenke Gakuen Chado Professional College. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet Yumilta (yumi[ät]urasenke.fi).

Japanissa toimiva Japani-Suomi ystävyysyhdistys Kansai Japan-Finland Society tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden opiskella vuoden stipendillä japanilaista chadō-teetaidetta Kiotossa, Urasenke Gakuen Chado Professional College -oppilaitoksessa. Stipendi kattaa opetuksen lisäksi päivittäiset elinkustannukset, asumisen koulun omassa asuntolassa sekä lennot Suomesta Japaniin. Stipendi on osoitettu syyskuussa alkavalle kurssille, joka kestää seuraavan vuoden heinäkuulle. Syksyllä alkavaan koulutukseen hakuaika on vuoden saman vuoden helmikuusta maaliskuun loppuun.

Midorikai-ohjelma on suunniteltu ulkomaalaisille japanilaisen teetaiteenharrastajille, joilla on kokemusta teen opiskelusta kotimaastaan tai syvä kiinnostus japanilaista perinteistä teekulttuuria kohtaan. Kurssin tavoitteena on kouluttaa ulkomaalaisia japanilaisen teetaiteen harrastajia, jotka pystyvät valmistuttuaan jakamaan tietotaitoaan kanssaharrastajilleen Japanin ulkopuolella. Oppilaat opiskelevat täysipäiväisesti Urasenke Gakuen -sisäoppilaitoksessa kurssilla, joka sisältää sekä luento-opetusta että käytännön harjoittelua teehuoneissa. Luennoilla ja harjoituksissa on läsnäolopakko ja tiukan aikataulun johdosta oppilaiden kannattaa varautua pitkiin opiskelupäiviin etenkin silloin, jos aikaisempaa kokemusta japanilaisesta teetaiteesta ei ole. Japanin kielitaidosta on hyötyä opinnoissa, vaikka se ei ole pääsyvaatimuksena. Opinnot itsessään eivät sisällä japanin kielen opintoja.

Suomessa hakua Midorikai-ohjelmaan koordinoi Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry. Lisätietoja sekä hakulomakkeen ja -ohjeet voi pyytää yhdistyksellä sähköpostitse osoitteesta yumi[ät]urasenke.fi

Midorikai Scholarships

Kirjoita kommentti